Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un apropiat al lui Vladimir Putin cere FBI să înceteze urmărirea sa internaţională

The Moscow Times
Evgheni Prigojin

Omul de afaceri rus Evgheni Prigojin, cunoscut ca apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a trimis o scrisoare FBI în care îi cere să renunţe la urmărirea sa şi la recompensa de 250.000 de dolari oferită pentru informaţii care ar duce la arestarea lui, potrivit unui comunicat publicat miercuri de societatea sa Concord şi citat de AFP, informează AGERPRES.

"FBI trebuie să înceteze imediat să ofere o recompensă pentru capturarea şi predarea mea către SUA, aceasta încălcând mai multe principii ale legislaţiei internaţionale asupra drepturilor omului", a scris el în mesajul datat marţi şi adresat directorului FBI, Christopher Wray.

FBI a difuzat luna trecută o notă prin care oferea o recompensă de 250.000 de dolari (211.000 euro) pentru "orice informaţie care ar duce la arestarea" lui Evgheni Prigojin, dat în urmărire internaţională pentru rolul său în ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Citește și: Bucurie în Familia Regală Britanică: Una dintre nepoatele Reginei Elisabeta a II-a a născut

Urmărit pentru "complot în vederea înşelării SUA", el este acuzat că ar fi finanţat o "fabrică de troli" (cunoscută ca Internet Research Agency), care susţinea din Sankt-Petersburg - prin conturi pe reţelele de socializare - campania victorioasă a preşedintelui american Donald Trump (2017-2021).

"În mod evident, FBI deformează faptele şi utilizează procedee frauduloase. Este o situaţie amuzantă: fraudatorii încearcă în mod fraudulos să mă acuze de fraudă pe mine care sunt curat ca apa de izvor", a comentat Evgheni Prigojin, citat în comunicatul Concord.

Evgheni Prigojin este suspectat de mai multe puteri occidentale şi de media rusă că este finanţatorul grupului de mercenari Wagner, ai cărui oameni au servit în special în Siria, Libia şi în mai multe alte ţări din Africa.

Evgheni Prigojin, a cărui firmă de catering a fost o vreme unul dintre furnizorii bucătăriei Kremlinului, ceea ce i-a atras porecla de "bucătar al lui Putin", este considerat un colaborator apropiat al preşedintelui rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.