Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un arbitru brazilian face acuzații incendiare în Der Spiegel: Numărul homosexualilor din fotbal e infinit

 Igor Benevenuto

Arbitrul brazilian Igor Benevenuto consideră că ''un număr infinit'' de oameni din fotbal îşi ţin ascunsă homosexualitatea, după cum a declarat oficialul pentru revista germană ''Der Spiegel'' de miercuri, citată de DPA. ''Dacă îi luăm în considerare pe toţi cei implicaţi - oficiali, antrenori, jucători, arbitri - 30-40% sunt homosexuali, bisexuali sau au avut la un moment dat ceva cu un bărbat'', a afirmat arbitrul de 41 de ani, care şi-a făcut publică homosexualitatea la mijlocul lunii iulie, scrie Agerpres.

''Chiar şi oamenii din afara fotbalului au observat că există parteneriate homosexuale secrete între fotbalişti sau căsătorii false. Ai fi surprins să afli cine este homosexual în această industrie'', a mai spus Benevenuto.

De asemenea, Benevenuto a criticat homofobia care există în fotbal şi în America de Sud: ''În Brazilia, homosexualii se tem să nu fie atacaţi nu numai cu cuvinte, dar şi fizic. Atitudinea nu s-a schimbat încă''.

Foarte puţini oameni din fotbalul profesionist masculin s-au declarat în mod deschis gay. Benevenuto a comentat astfel dacă i-ar sfătui sau nu să dezvăluie acest lucru: ''Nu trebuie să o arunci oricum, pentru că daunele pot fi mai mari decât beneficiul. Mi-a trebuit mult timp pentru a mă regăsi''. ''Este un proces, dar când ajungi acolo, poţi - ca să rămânem în jargonul fotbalistic - să joci liber. Sper ca toţi să se poată elibera, deoarece nu este nimic mai rău decât să trăieşti pentru alţii şi nu pentru tine'', a concluzionat Igor Benevenuto. Brazilianul este arbitru internaţional FIFA, dar nu a fost nominalizat pentru Cupa Mondială din Qatar (20 noiembrie-18 decembrie).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.