Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un asteroid va trece joi la o distanță foarte mică de Pământ, cu o viteză de 7,7 kilometri/secundă

asteroid

Un asteroid va trece la o distanţă relativ mică faţă de Pământ joi, 24 septembrie, ajungând să fie mai aproape de Terra decât orbita pe care se află Luna, transmite miercuri Live Science, potrivit Agerpres.

Asteroidul denumit 2020 SW nu se va ciocni cu Pământul, conform Centrului pentru Studierea Obiectelor din Apropierea Pământului (CNEOS) din cadrul Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California. Dar va trece foarte aproape, la 27.000 de kilometri distanţă de planetă, conform Virtual Telescope Project.

Pentru a ne face o idee despre cât înseamnă această distanţă, trebuie să ne amintim că Luna se află la 384.000 de kilometri de Pământ. Acest lucru înseamnă că asteroidul va trece mai aproape chiar decât orbitele pe care se află sateliţii de televiziune şi cei meteorologici (aproximativ 35.888 de kilometri distanţă), semnalează EarthSky.

Oamenii de ştiinţă nu cunosc încă dimensiunile exacte ale acestui asteroid, însă estimează că ar avea între 4,4 şi 9,9 metri lungime, conform CNEOS.

Acest asteroid de dimensiunea unei camionete sau a unei autorulote a fost descoperit abia săptămâna trecută, la 18 septembrie, de către observatorul Mount Lemmon Survey din Arizona.

Trecerea pe lângă Pământ va schimba probabil traiectoria asteroidului, iar 2020 SW nu va mai reveni în apropierea planetei noastre până cel mai probabil la 3 iunie 2029, conform Jet Propulsion Laboratory.

Asteroidul se deplasează prin spaţiu cu viteza de 27/720 km/h, sau 7,7 km/s şi nu va fi vizibil cu ochiul liber.â

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.