Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un atacator kamikaze a fost ucis de Căştile Albastre în Mali

mali

Un individ care în noaptea de luni spre marţi a încercat să comită un atentat sinucigaş la Tombouctou, în nord-vestul statului african Mali, a fost împuşcat mortal de căştile albastre suedeze din forţa ONU staţionată în această ţară, relatează agenţiile AFP şi EFE. Atacatorul kamikaze, care purta o centură explozivă, a fost ucis la câţiva metri de cazarma trupelor suedeze din misiunea MINUSMA. Nu au fost oferite informaţii despre vârsta şi naţionalitatea sa. Poliţia locală a lansat o vastă acţiune de căutare a unor posibili complici ai acestuia.

Partea de nord a statului Mali a căzut la sfârşitul anului 2012 sub controlul unor grupări jihadiste conectate reţelei al-Qaida, acestea profitând de haosul provocat de o lovitură de stat militară dată la Bamako şi de rebeliunea tuaregilor. Respectivele grupări au fost în mare parte îndepărtate în urma intervenţiei militare internaţionale lansate la începutul anului 2013 sub comanda Franţei şi care continuă în prezent.

Însă zone întinse ale ţării nu se află încă sub controlul autorităţilor de la Bamako sau al forţelor internaţionale, în pofida semnării anul trecut a unui acord de pace menit să izoleze definitiv jihadiştii, dar a cărui implementare înregistrează întârzieri, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.