Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un avion al forțelor guvernamentale a fost doborât în Libia de trupele conduse de generalul Khalifa Haftar

Khalifa Haftar

Forțele Armatei Naționale Libiene (LNA), conduse de generalul Khalifa Haftar, au doborât un avion al forțelor guvernamentale și au anunțat că aparatul de zbor era pilotat de un cetățean străin, potrivit Reuters, potrivit mediafax.

Citește și: Olguța Vasilescu intră la rupere! Cum a băgat bani în buzunarele românilor: Cele mai mari din ultimii 30 de ani

Armata Națională Libiană a publicat mai multe fotografii de la fața locului. Într-una dintre fotografii apare pilotul avionului în timp ce primește îngrijiri medicale. Un videoclip postat pe rețelele sociale, despre care o sursă din cadrul LNA susține că este autentic, îl înfățișează pe pilot în timp ce îi sunt puse mai multe întrebări în limba engleză. Reuters notează că din videoclip numele acestuia ar fi „Jimmy Rees”, însă răspunsul este neclar. Pilotul a mai declarat, în cadrul aceluiași videoclip, că are 29 de ani și că provine „din Portugalia”.

Citește și: Șoc total! Un cunoscut om de afaceri a fost reținut, după ce și-ar fi omorât bunica

Ministerul portughez al Apărării a anunțat că nu poate confirma naționalitatea pilotului. „Momentan, singurul lucru pe care îl putem anunța este că acesta nu este soldat portughez”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Citește și: Sorina Pintea, despre vaccinare! ‘Aşteptăm finalizarea acestor discuţii privind obligativitatea vaccinării şi aprobarea Legii vaccinării’

Confruntări militare de amploare au loc la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională recunoscut de comunitatea internaţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.