Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un avocat a obținut în instanță daune de 15.000 de lei din partea Primăriei Iași, care îi publicase numele pe lista datornicilor

avocati

Un avocat a obținut în instanță daune de 15.000 de lei din partea Primăriei Iași, care îi publicase numele pe lista datornicilor, din cauza unui debit de 7.000 de lei. Decizia nu este definitivă, anunță MEDIAFAX.

Totul a început în 2017, când avocatul a aflat că, printr-o decizie a Primăriei din Iași, are datorii de 7.000 de lei la impozite și taxe.

Citește și: Inspecția Muncii a desfășurat 121.273 de controale și a aplicat amenzi de 127 milioane de lei în 2019

Avocatul a dat în judecată Primăria Iași, dar a pierdut, astfel că a plătit suma cerută. Apoi, a făcut apel și a câștigat, iar Primăria i-a dat banii înapoi, însă numele său continua să apară pe o listă a datornicilor de pe site-ul autorității locale. Asta deși avocatul nu și-a dat acordul pentru publicarea numelui său când a fost anunțat despre datorie, cu atât mai mult cu cât a contestat-o.

Bărbatul a făcut mai multe sesizări, după care a cerut daune morale de 200 de lei/zi „pentru acoperirea prejudiciului” suferit prin publicarea numelui său, începând din 31 ianuarie 2018 și până la momentul epuizării faptei.

Avocatul susține în plângere că a fost suspus în toată această perioadă „unei presiuni psihice nejustificate, unor sentimente de umilire și rușine față de cunoscuți”, fiindu-i atașat în mod nejustificat „un anumit stigmat social, fiind aduse prejudicii reputației sale, ca persoană publică și fiind încălcată prezumția de onorabilitate”, potrivit motivării instanței.

Citește și: EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

Magistrații Judecătoriei Iași au stabilit că numele avocatului a continuat să apară pe lista datornicilor chiar și după plata, respectiv anularea debitului.

Astfel, magistrații Judecătoriei Iași au admis în parte cererea avocatului și au obligat Primăria Iași la plata a 15.000 de lei daune morale.

Decizia nu este definitivă și a fost deja contestată de reprezentanții Primăriei Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.