Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un băiat de trei ani, autist și care nu vorbea, a supraviețuit timp de trei zile într-o pădure din Australia

Cultura Trip
Australia steag

Un băiat în vârstă de trei ani a fost găsit în viaţă, luni, la trei zile după ce a dispărut de pe proprietatea familiei sale, aflată într-o zonă rurală din statul New South Wales (NSW) din sud-estul Australiei, a anunţat poliţia locală, citată de DPA.

Băiatul a fost observat dintr-un elicopter, luni, în jurul orei locale 11:30 (1:30 GMT), la aproape 72 de ore după momentul în care a fost văzut ultima dată, pe o proprietate situată într-o zonă rurală din localitatea Putty, la o distanţă de aproximativ 110 kilometri nord-vest de Sydney, a indicat poliţia din NSW într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Băiatul a revenit în mijlocul familiei sale şi a fost evaluat de paramedicii din NSW, se precizează în comunicat.

Poliţia a difuzat o înregistrare video cu momentul în care băiatul a fost observat din elicopter în timp ce bea apă dintr-un pârâu.

''Este o veste bună'', a declarat pentru reprezentanţii presei locale coordonatoarea echipei de poliţie Tracy Chapman, care a adăugat că prezenţa sursei de apă ''este ceea ce i-ar fi oferit băiatului şansa de a supravieţui''.

Dispariţia copilului a condus la declanşarea unei ample operaţiuni de salvare, în cadrul căreia au fost mobilizaţi poliţişti cu motociclete de teren, echipe de la Serviciul de Poliţie Canină şi de la poliţia călare, scafandri, efective care au acţionat pe calea aerului şi sute de voluntari din cadrul serviciilor pentru intervenţii de urgenţă.

Companii din presa locală au relatat că băiatul, care are autism şi nu comunică pe cale verbală, a supravieţuit trei nopţi, singur, în pădure, la temperaturi care au scăzut până la 3 grade Celsius.

''Are iritaţie de la scutec, a fost muşcat de furnici, a căzut, dar este în viaţă'', a declarat tatăl copilului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.