Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un băiat din SUA a stat șase ani departe de social media pentru a primi 1.800 de dolari la împlinirea vârstei de 18 ani

marketingland.com
aplicații

Un băiat american a cărui mamă i-a promis suma de 1.800 de dolari la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia de a sta departe de social media timp de şase ani, şi-a revendicat recent premierul, informează CNN.

În 2016, Lorna Goldstrand Klefsaas l-a provocat pe fiul ei Sivert, la acel moment în vârstă de 12 ani, să nu intre pe social media până la vârsta de 18 ani. Recompensa sa? 1.800 de dolari. La 19 februarie 2022, Sivert şi-a revendicat premiul, potrivit Agerpres.

Lorna a fost inspirată de o provocare pe care a auzit-o la radio, numită "16 pentru 16", în care o mamă îi oferea fiicei sale suma de 1.600 de dolari la împlinirea vârstei de 16 ani, cu condiţia ca aceasta să nu intre pe social media, a declarat ea pentru CNN. Ea a decis să crească miza la doi ani în plus, iar recompensa cu încă 200 de dolari.

Sivert a povestit că nu i-a fost prea dificil să trăiască fără social media şi că nu s-a gândit prea mult la asta în cei şase ani. La vârsta de 12 ani, băiatul a spus că oricum nu folosea prea mult reţelele de socializare. Singura aplicaţie pe care o avea înainte de pariu era Snapchat - pe care a şters-o la o zi după ce a încercat-o.

"Nu aş putea spune că a existat vreun moment în care am crezut că sunt pe cale să cedez", a explicat el. "Pe măsură ce timpul a trecut a fost mai mult o chestie de mândrie", a adăugat acesta.

Avea, de asemenea, prieteni care îl ţineau la curent cu cele mai recente informaţii sau tendinţe de pe reţelele de socializare. "Am reuşit să evit toate dramele inutile care se petreceau acolo", a adăugat Sivert.

Lorna a povestit că nu a fost niciodată nevoită să verifice dacă fiul său a descărcat aplicaţii pe furiş. "Este atât de competitiv încât cu siguranţă a fost mai mult pentru a demonstra ceva", a precizat ea.

De asemenea, Sivert a mărturisit că în această perioadă a avut mai mult timp să se concentreze asupra notelor şi sportului.

Acum, mai bogat cu 1.800 de dolari, Sivert a declarat pentru CNN că nu s-a gândit încă la ce să cumpere (când avea 12 ani, glumea că îşi va lua o casă), dar probabil va fi ceva pentru camera sa de cămin de la Universitatea Northwestern - St. Paul, pe care o va urma din toamnă.

Tânărul s-a decis deja asupra primei sale incursiuni în social media: îşi va descărca aplicaţia Instagram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.