Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un băiat în vârstă de 11 ani din India a murit în urma contractării unui virus al gripei aviare

Observatorul de Calarasi
gripa aviara

Un băiat în vârstă de 11 ani din India a murit în urma contractării unui virus al gripei aviare din tulpina H5N1, acesta fiind primul deces din această cauză înregistrat în ţară, ceea ce evidenţiază un potenţial nou risc pentru a doua cea mai populată naţiune din lume care se luptă cu pandemia de coronavirus, informează Reuters miercuri.

Băiatul a fost internat la Institutul de Ştiinţe Medicale All India din New Delhi la data de 2 iulie şi a murit marţi, după cedarea organelor interne, potrivit unui comunicat guvernamental, scrie Agerpres.ro.

Medicii şi personalul medical care au tratat pacientul, precum şi familia băiatului, au rămas în izolare, iar autorităţile au început urmărirea contactelor, se menţionează în comunicat.

În Haryana, statul natal al băiatului, situat în nordul Indiei, autorităţile din domeniul zootehnic nu au identificat niciun caz suspect de gripă aviară şi au intensificat monitorizarea, conform aceleiaşi surse.

India a înregistrat circa şase focare de gripă aviară la păsări de curte în ultimele două decenii, toate aduse sub control şi nefiind raportat anterior niciun caz de contaminare umană în ţară, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.