Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bar din Danemarca oferă clienţilor un test pentru depistarea COVID-19 şi o bere în timp ce aşteaptă rezultatul

bere

Un bar din Copenhaga le oferă clienţilor un test pentru depistarea COVID-19 şi o bere în timp ce aşteaptă rezultatul, iniţiativă care doreşte să contribuie la reluarea activităţii după luni de restricţii, informează Reuters.

Clienţii Warpigs Brewpub plătesc circa 25 de dolari pentru a fi testaţi într-o cabină specială de testare. După circa o jumătate de oră, dacă rezultatul testului este negativ, primesc permisiunea de a intra în local, potrivit agerpres.ro.

Iniţiativa face parte din sistemul ''paşaportul corona'', în cadrul căruia cetăţenii pot folosi fie o aplicaţie pentru telefonul mobil, fie un formular guvernamental omologat pentru a arăta dacă au fost vaccinaţi anti-COVID-19, au fost infectaţi anterior sau au un rezultat negativ în ultimele 72 de ore.

Potrivit acestui sistem, care a intrat în vigoare de miercuri, personalul muzeelor, barurilor, cafenelelor şi restaurantelor verifică statutul clienţilor înainte de a le permite accesul.

Danemarca oferă totodată teste gratuite pentru depistarea COVID-19, însă clienţii barului din Copenhaga susţin că preferă variantele plătite, comercializate de compania Practio, cu ajutorul cărora evită statul la cozi.

''Am văzut coada (de la cel mai apropiat centru de testare) şi durează o oră sau două'', a povestit unul dintre aceştia, Nicolai Marteens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.