Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat a fost amendat cu 7.500 lei după ce câinii săi lăsaţi liberi în stradă au omorât un căţel

twitter.com
caine

Un proprietar a doi câini de talie mare, lăsaţi liberi pe domeniul public, a fost sancţionat cu două amenzi în valoare totală de 7.500 lei, după ce unul dintre câinii săi a atacat şi a omorât un câine de talie mică, scos la plimbare de o femeie pe o stradă din municipiul Brăila, informează reprezentanţii IPJ Brăila.

Poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor au intervenit şi au luat măsuri în acest caz, în urma unui film apărut pe reţelele de socializare, în care este surprins atacul asupra căţelului, potrivit agerpres.ro.

"În legătură cu imaginile apărute în spaţiul public, vă informăm că la data de 24.08.2021, o femeie în vârstă de 54 de ani, din municipiul Brăila a sesizat Biroul pentru Protecţia Animalelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, cu privire la faptul că în ziua de 19 august a.c., în jurul orei 18,30, în timp ce mama ei se deplasa pe aleea situată între strada Simion Bărnuţiu şi strada Comunarzi, din municipiu, în timp ce însoţea căţelul de talie mică pe care îl deţin, animalul a fost atacat de un alt câine de talie mare, fiindu-i provocate răni incompatibile cu viaţa. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că proprietarul câinelui atacator, un brăilean în vârstă de 53 de ani, deţine doi câini de talie mare care, în ziua evenimentului, au scăpat din curte, nesupravegheaţi, pe stradă şi până să îi găsească, unul dintre câinii săi a omorât respectivul câine de talie mică", se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Brăila.

De asemenea, proprietarul câinelui de talie mare a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor O.U.G. 155/2001 referitoare la aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cu amendă în valoare de 5000 lei, precum şi conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu amendă în valoare de 2.500 de lei.

Deţinătorul câinilor de talie mare a fost şi avertizat cu privire la faptul că, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 55/2002, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi, "în situaţia în care nu va lua măsuri de prevenire a comportamentului canin agresiv, poliţiştii vor putea dispune plasarea câinelui într-un adăpost, iar cheltuielile generate de întreţinerea animalului vor fi suportate de proprietar".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.