Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat a fost arestat după ce o dronă a survolat reşedinţa regelui Suediei

Agerpres
suedia steag drapel

Un bărbat suspectat că a manevrat o dronă care a survolat reşedinţa regelui Suediei a fost arestat în apropiere de Stockholm, au anunţat luni autorităţile suedeze, confruntate cu semnalări de drone de origine necunoscută care au survolat mai multe obiective sensibile din ţară, transmite AFP.

Potrivit mai multor media suedeze, suspectul este un rus de aproximativ 40 de ani, dar informaţia nu a fost confirmată de autorităţi.

Bărbatul a fost arestat duminică, în jurul orei 13.00 (12.00 GMT), în apropierea castelului Drottningholm, reşedinţa regelui Carl al XVI-lea Gustaf şi a reginei Silvia, la vest de Stockholm, a informat poliţia.

'Nu confirmăm naţionalitatea acestei persoane. Confirmăm doar arestarea unui bărbat', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt poliţiei din Stockholm, Ola Osterling, potrivit Agerpres.ro.

Bărbatul reţinut este suspectat că a încălcat legea protejării obiectivelor sensibile.

Arestarea sa intervine la două săptămâni după semnalarea mai multor zboruri de drone de origine necunoscută deasupra unor centrale nucleare suedeze sau a altor obiective sensibile.

Ancheta a fost încredinţată parţial serviciului suedez de informaţii interne Sapo.

Poliţia a afirmat în weekend că nu este în măsură să dovedească deocamdată că aceste drone au fost desfăşurate de o putere străină, în pofida a aproape 200 de semnalări de zboruri.

O 'dronă militară' a fost semnalată la mijlocul lunii ianuarie, în timp ce survola clădirile parlamentului şi guvernului, precum şi palatul regal în centrul Stockholmului.

Pe fondul tensiunilor cu Rusia legate de Ucraina, Suedia şi-a întărit la mijlocul lunii postura de vigilenţă şi a desfăşurat forţe suplimentare şi blindate pe insula strategică Gotland, în Marea Baltică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.