Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat a fost inculpat, după atacul din Monsey

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Un bărbat a fost inculpat duminică, fiindu-i aduse cinci capete de acuzare pentru tentativă de omucidere după atacul cu armă albă de sâmbătă seara, în a şaptea noapte de Hanuka, produs în locuinţa unui rabin din Monsey, în apropiere de New York, informează AFP, potrivit Agerpres.

Grafton Thomas, un bărbat în vârstă de 37 de ani, a apărut în faţa justiţiei în timpul unei audieri preliminare, care a avut loc duminică spre orele prânzului. 

Suspectului i-au fost aduse cinci capete de acuzare pentru "tentativă de omucidere" şi unul pentru "spargere", potrivit unui comunicat al poliţiei locale. Cauţiunea a fost stabilită la 5 milioane de dolari.  

Grafton Thomas a pledat nevinovat şi urmează să apară din nou în faţa justiţiei pe 3 ianuarie. 

Suspectul este acuzat că a pătruns sâmbătă seara, în plină desfăşurare a sărbătorii evreieşti Hanuka, în locuinţa unui rabin din Monsey, oraş situat la mai puţin de o oră distanţă de New York, având în mână o armă albă. 

Cinci persoane au fost rănite în acest atac, printre victime aflându-se şi fiul rabinului.

Citește și: Ninsoarea face PRĂPĂD în Botoșani, strat de UN METRU: drumuri închise, mașini BLOCATE

Atacatorul a folosit "un cuţit mare, ca o macetă sau o sabie", conform declaraţiei date reporterilor duminică de un martor, Joseph Gluck, care se afla în locuinţă în momentul producerii agresiunii. 

"A început să lovească oamenii în stânga şi în dreapta" a povestit Gluck, care a adăugat că a aruncat cu o măsuţă înspre agresor pentru a-i atrage atenţia şi a-l determina să părăsească locuinţa. 

Agresorul, care a încercat să pătrundă într-o sinagogă din apropiere, a fugit cu o maşină, fiind ulterior arestat de poliţişti în Harlem. Martorul a precizat că şi-a notat numărul maşinii şi a transmis informaţia poliţiei. 

Atacul de sâmbătă seara survine într-un context marcat de creşterea agresiunilor antisemite în SUA. 

Comitetul Rockland, în care se află Monsey, are cea mai mare proporţie de evrei din SUA: 90.000, adică 31.4% din totalul locuitorilor. 

Atacul cel mai sângeros împotriva evreilor din SUA s-a produs în octombrie 2018, când un şofer de camion de 46 de ani a ucis prin împuşcare 11 persoane în sinagoga 'Tree of Life' din Pittsburgh, statul Pennsylvania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.