Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat a fost 'mâncat de viu' de ploșnițe, într-o închisoare din America

Radu Pop
mediaite.com
inchisoare

Un bărbat a fost „mâncat de viu” de ploșnițe într-o închisoare din Atlanta, acuză avocatul familiei, citat de BBC, scrie Mediafax.

„Domnul Thompson a fost găsit mort într-o celulă, după ce a fost mâncat de viu de insecte și gândaci”, a spus avocatul Michael Harper într-o declarație.

"Celula în care era Thompson nu era potrivită nici pentru un animal bolnav”, a continuat el.

Deținutul a fost încarcerat pentru o infracțiune minoră și plasat în aripa de psihiatrie a închisorii Fulton County Jail, după ce oficialii au considerat că este bolnav mintal.

Harper spune că înregistrările din închisoare arată că ofițerii și personalul medical au observat că starea lui Thompson se deteriora, dar nu au făcut nimic pentru a-i da ajutor.

Raportul medicului legist a precizat că în celula din secția de psihiatrie exista o "infestare severă cu ploșnițe", dar a spus că nu existau semne clare de traumă pe corpul lui Thompson. Raportul a indicat cauza morții ca fiind nedeterminată.

„N-am mai văzut așa ceva”

Condițiile din celulă, așa cum apar în imagini, sunt "oribile", a declarat Michael Potter, entomolog la Universitatea din Kentucky, specializat în gândaci de pat.

"Mă ocup de ploșnițe de peste 20 de ani", a declarat Potter pentru BBC. "Nu am văzut niciodată ceva la acest nivel, dacă este de fapt ceea ce văd".

Mușcăturile de ploșnițe nu sunt de obicei mortale, dar în unele cazuri rare, a spus Potter, expunerea prelungită la o infestare masivă poate provoca anemie severă, care poate fi letală dacă nu este tratată.

"Ploșnițele se hrănesc cu sânge", a spus Potter. În alte cazuri extreme, a adăugat acesta, victimele pot avea o reacție alergică și pot intra în șoc anafilactic, care poate fi, de asemenea, mortal.

Biroul, care administrează închisoarea, a anunțat o anchetă completă asupra circumstanțelor în care a survenit moartea lui Thompson. În plus, s-au cheltuit imediat 500.000 de dolari "pentru a rezolva problema infestării cu ploșnițe, păduchi și alți paraziți din cadrul închisorii din comitatul Fulton".

Anul trecut, un centru pentru drepturile omului a publicat un comunicat de presă intitulat "Focare necontrolate de păduchi și scabie îi lasă pe cei de la închisoarea Fulton în pericol de malnutriție", în care a prezentat numeroasele probleme care afectează această unitate și a oferit recomandări pentru "a limita viitoarele focare" și a îmbunătăți "practicile de igienă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.