Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat a fost rănit de al şaselea colet capcană la Austin

www.antena3.ro
colet

Explozia unui colet capcană a rănit marţi seara un bărbat la Austin, în statul american Texas, informează Reuters.

Iniţial se părea că a fost al şaselea atentat dintr-o serie, dar autoritatea americană pentru controlul alcoolului, tutunului, armelor de foc şi explozivilor (ATF) şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) au comunicat, pe conturile respective de Twitter, că nu a fost vorba de o bombă, ci de un pachet incendiar şi că incidentul nu pare legat de cele precedente, precizează DPA.

În aceeaşi zi, un alt pachet, care conţinea cuie şi bucăţi de metal, explodase pe o bandă rulantă de la un centru de distribuţie al firmei de curierat FedEx, lângă San Antonio, în acelaşi stat. O angajată a fost trântită la pământ de deflagraţie, relata Reuters.

Alte patru colete explozive au ucis doi oameni şi au rănit mai mulţi în ultimele trei săptămâni. Duminică, tot la Austin, al patrulea atentat similar s-a soldat cu rănirea a doi bărbaţi.

Ultima victimă, cea de marţi seara, a suferit răni grave, dar probabil va supravieţui, a anunţat serviciul local de urgenţă. La anchetă participă poliţia din Austin şi FBI.

Al cincilea colet exploziv fusese expediat prin FedEx de la o adresă din Austin la alta din aceeaşi localitate, iar firma a identificat şi un alt pachet trimis de acelaşi expeditor, pe care l-a predat autorităţilor, anunță Agerpres.

Deoarece victimele primelor trei explozii erau de culoare, poliţia a formulat iniţial ipoteza unei motivaţii rasiste a atentatelor. Următorii doi răniţi au fost însă bărbaţi albi. Sute de agenţi federali şi locali caută indicii privind mobilul şi identitatea atentatorului în serie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.