Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat a fost ucis de elefanţi sălbatici în oraşul Kanungu din sud-vestul Ugandei

chimpreports.com
elefanți

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost ucis de elefanţi sălbatici în oraşul Kanungu din sud-vestul Ugandei în timp ce păzea recoltele de animalele din Parcul Naţional Queen Elizabeth, transmite marţi agenţia Xinhua.

Comisarul adjunct al districtului Kanungu, Ahimbisibwe Rugaju, a declarat luni că doi elefanţi s-au îndepărtat duminică de parcul naţional şi au distrus câţiva acri de grădini înainte ca locuitorii să înceapă să îi alunge înapoi în rezervaţie, potrivit Agerpres.

"Cu toate acestea, în timp ce elefanţii se îndreptau spre parc, au dat peste (persoana care a) decedat, care îşi păzea grădina de cartofi de lângă gospodăria sa, unde a fost ucis pe loc", a spus Rugaju.

Potrivit comisarului, locuitorii sunt nemulţumiţi de animalele sălbatice care continuă să le distrugă recoltele, în pofida faptului că guvernul a promis că va amplasa un gard în jurul parcului.

"Locuitorii au ameninţat că vor ucide animalele sălbatice dacă le văd în grădinile lor după ce rangerii Autorităţii pentru faună sălbatică din Uganda nu şi-au făcut datoria de a conduce animalele înapoi în parc ori de câte ori atacă", a adăugat Rugaju.

El i-a îndemnat, totuşi, pe locuitori să nu facă rău vieţuitoarelor sălbatice şi să colaboreze întotdeauna cu autorităţile parcului pentru ca animalele să fie aduse înapoi în parc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.