Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat care a refuzat să poarte mască ARUNCAT Nouă luni după gratii în Vietnam

Reuters
masca chirurgicala masti

O instanţă din nordul Vietnamului a condamnat vineri un bărbat la nouă luni de închisoare pentru că a refuzat să poarte o mască de protecţie şi a atacat doi poliţişti la un punct de control pentru prevenirea COVID-19, informează DPA, citată de Agerpres.

Dao Xuan Anh, în vârstă de 30 de ani, a fost acuzat că "s-a opus poliţistului care îşi îndeplinea funcţiile oficiale", a precizat vineri o instanţă din provincia Quang Ninh, aflată la circa patru ore de capitala Hanoi.

Potrivit rechizitoriului, incidentul s-a petrecut pe 4 aprilie, în jurul orei 16:00 (09:00) GMT) când poliţiştii de la punctul de control l-au zărit pe Anh pe motocicletă, în spatele prietenului său, Nguyen Van Nam. Niciunul dintre aceştia nu purta cască sau mască de protecţie.

Poliţiştii le-au cerut celor doi să-şi pună măşti şi căşti însă aceştia au refuzat. În plus, Anh i-a insultat şi i-a lovit pe poliţişti provocându-le vânătăi pe umeri şi pe braţe.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului

Bărbatul s-a prezentat în aceeaşi zi la secţia de poliţie.

Pe 4 aprilie, premierul vietnamez Nguyen Xuan Phuc a solicitat autorităţilor să pedepsească cu duritate orice persoană care nu poartă mască în locurile publice.

Anh este prima persoană din Vietnam care va fi închisă pentru încălcarea regulilor guvernamentale privind distanţarea socială.

Ţara înregistrează în prezent 255 de cazuri confirmate de COVID-19, dintre care 144 au fost deja externate. Până în prezent, în Vietnam nu au fost raportate decese provocate de noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.