Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat care transporta lemne fără documente, înregistrat când încerca să mituiască doi poliţişti

dcnews.ro
bani spaga mita

Un bărbat din Botoşani este cercetat penal pentru dare de mită, după ce a încercat să ofere o sumă de bani unor agenţi de poliţie care l-au oprit în trafic, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, ancheta a demarat în momentul în care poliţiştii au apelat Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani din cadrul DGA, prin intermediul Call-center anticorupţie 0800.806.806, cu privire la infracţiunea de dare de mită.

"Lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic un conducător auto care transporta cu o autoutilitară material lemnos, ocazie cu care au constatat faptul că acesta nu deţinea documente şi avizele legale.

La scurt timp, cei doi agenţi de poliţie s-au deplasat spre un canton silvic de pe raza judeţului Botoşani pentru a depozita lemnele ce urmau a fi confiscate, fiind însoţiţi de către conducătorul auto. La un moment dat, poliţiştii au oprit în drumul spre canton, deoarece conducătorul autoutilitarei a pornit semnalele de avarii.

În acest context, conducătorul auto a oferit agenţilor de poliţie în repetate rânduri o sumă de bani pentru ca aceştia să nu dispună măsurile legale, iar ulterior a plasat suma respectivă în asigurarea RCA", se precizează în comunicatul DGA.

Agenţii de poliţie au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam.

Ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, cercetările fiind continuate, în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.