Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru incendierea unui imobil la Paris

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Un bărbat a fost condamnat joi la 20 de ani de închisoare pentru declanşarea în 2015 a unui incendiu într-un imobil din Paris, care a provocat moartea a opt persoane, între care patru de origine senegaleză, relatează AFP.

Tribunalul din Paris nu a dat curs solicitării avocatului general care ceruse o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kamara intervine sarcastic în scandalul acuzației de rasism asupra lui Colțescu: Sunt component al trupei Alb Negru. Oare am voie să mai spun așa?

Pe 2 septembrie 2015, în jurul orei 04:20 dimineaţa, Thibaud Garagnon, în vârstă de 19 ani, locatar la etajul al doilea al unui imobil din nordul Parisului, s-a ridicat din pat cu "impulsul de a dori să distrugă ceva", potrivit declaraţiilor sale. El a dat foc unui cărucior depozitat la primul etaj, lângă casa scărilor, înainte de a se întoarce la culcare.

Incendiul a devastat rapid clădirea, provocând moartea a opt persoane, între care doi copii. Thibaud Garagnon a ieşit din imobil alunecând pe un jgheab.

Patru membri ai unei familii de origine senegaleză, între care şi cei doi copii de 8 şi respectiv 14 ani, au murit în incendiu.

Curtea a cerut, de asemenea, urmărirea socio-judiciară timp de 12 ani după eliberarea sa din închisoare. În cazul încălcării acestei obligaţii, Garagnon va primi o nouă pedeapsă cu închisoarea de şapte ani.

Citește și: Cozmin Gușă dă vina pe Traian Băsescu, pentru eșecul PMP de la alegeri! ‘Băse cel vinovat’

"Instanţa a ţinut cont cu siguranţă de personalitatea specială a lui Garagnon, de vârsta sa fragedă la momentul comiterii faptelor şi de necesitatea reintegrării sale", a declarat Laurent Thieffry, unul dintre avocaţii acuzatului, acum în vârstă de 24 de ani.

Scufundat într-o lume a jucăriilor şi desenelor animate "My Little Pony" şi purtând încă scutece, el foloseşte, inclusiv în închisoare, suzete şi jucării moi.

Thibaud Garagnon a fost arestat la un an după comiterea faptelor, după ce un bărbat nevinovat fusese arestat şi închis în locul lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.