Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat cu arsuri grave, dus la un spital din Belgia. Transportul se face cu o aeronavă C-27J Spartan

spartan

Un pacient în vârstă de 60 de ani, cu arsuri grave, este transportat luni seară, către Centrul de Arși din Belgia, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru astfel de misiuni. Bărbatul este însoțit de o echipă medicală de la Spitalul Floreasca din Capitală, potrivit Mediafax.

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează în această seară, 6 august, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Otopeni – Bruxelles, Belgia, pentru transferul unui pacient în vârstă de aproximativ 60 de ani, cu arsuri grave. Pacientul este asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca și de o echipă medicală militară și va fi dus la Centrul de Arși din cadrul Spitalului Militar “Queen Astrid” din Belgia”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării, printr-un comunicat de presă.

Misiunea este executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, mai arată sursa citată.

„Aeronava este operată de către un echipaj format din căpitan-comandorul Ianculescu Florin – comandant aeronavă, căpitan-comandorul Mladin Cornel – pilot, locotenent – comandorul Gîrz Romeo, maistrul militar Preduca Gabriel și maistrul militar Țebrean Maftei. Echipa medicală a M.Ap.N. este alcătuită din maiorul doctor Nica Daniel și plutonierul Mardale Gabriel”, se mai arată în comunicatul menționat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.