Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat de 35 de ani și-a înscenat răpirea pentru a-și păcăli mama pensionară: a cerut și recompensă/ Video

rapire

Un bărbat de 35 de ani, din București, și-a înscenat răpirea, împreună cu prietenul său, tot în vârstă de 35 de ani. Cei doi au vrut să o păcălească pe mama unuia dintre ei și au cerut răscumpărare de 1500 de euro. Surse judiciare susțin că tânărul împrumutase o sumă mare de bani de la proprietarul locuinței unde stă cu chirie. El i-ar fi spus proprietarului că i-a murit tatăl și acesta l-a împrumutat. Bărbatul de 35 de ani a băut toți banii, iar când a văzut că nu are cum să restituie suma a pus la cale planul răpirii.

„Ieri, 6 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reținut doi bărbați, ambii în vârstă de 35 de ani, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, respectiv instigare la șantaj.

În fapt, în ziua de 6 ianuarie 2023, Secția 19 Poliție a fost sesizată de către o femeie, prin apel 112, cu privire la faptul că fiul său ar fi fost răpit de persoane necunoscute, primind de pe telefonul acestuia imagini cu el legat de mâini și de picioare, fiindu-i solicitați 1500 de euro pentru a-l elibera și pentru a nu îi produce vătămări.

Sesizarea a fost preluată de polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sector 5, care au demarat investigațiile și au identificat adresa unde ar fi fost săvârșită fapta.

Înainte de momentul intervenției, bărbatul a sesizat prin 112 faptul că a fost lipsit de libertate, indicând o adresă, din Sectorul 5, unde se aflau mai multe persoane.

În urma administrării materialului probator, a reieșit faptul că fiul apelantei și-a înscenat răpirea, cerându-i prietenului său să îl lege de mâini și de picioare, după care să îl filmeze și să pretindă de la mama sa 1500 de euro, în schimbul eliberării sale.

În cauză s-a dispus reținerea celor doi bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, respectiv instigare la șantaj, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.