Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat de 43 de ani din Bârlad a fost reținut după ce a dat foc casei, de supărare că asistenții sociali i-au luat copiii

adapost copii

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Bârlad a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce şi-a incendiat locuinţa, de supărare că reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui i-au ridicat în regim de urgenţă cei trei copii, în vârstă de 2, 5, respectiv 11 ani, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Care sunt tarifele rovinietei din 2019

Intervenţia asistenţilor sociali s-a făcut după ce fata mai mare a reclamat la numărul de urgenţă 112 faptul că tatăl este violent şi consumă în exces băuturi alcoolice.

"Deranjat de faptul că cei trei copii fuseseră luaţi din familie, bărbatul a dat foc locuinţei, care aparţine soacrei sale, fiind cercetat pentru distrugere prin incendiere. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi apoi prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii l-au plasat sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Ulterior, pe numele bărbatului a fost întocmit şi un dosar penal pentru violenţă în familie", a declarat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Cei trei copii locuiau împreună cu bunica maternă şi cu tatăl, mama lor fiind plecată la muncă în străinatate.

'Evaluarea iniţială a victimelor a confirmat existenţa situaţiei de risc major pe fondul unui climat familial tensionat marcat de violenţă fizică şi verbală din partea tatălui. Concluziile evaluării iniţiale au condus la stabilirea măsurii de protecţie specială plasament în regim de urgenţă în cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgenţă pentru Copilul Abuzat Neglijat şi Exploatat Bârlad. Copiii menţin în continuare relaţii personale cu bunica maternă întrucât aceasta manifestă interes faţă de situaţia lor', a declarat, consilierul din cadrul DGASPC Vaslui, Ionuţ Danilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.