Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat de 72 de ani din Bistrița a fost reținut, după ce poliţiştii au găsit în maşina sa un pistol neletal

Un bărbat de 72 de ani din municipiul Bistriţa a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce poliţiştii au găsit în maşina sa un pistol neletal supus autorizării, pe care l-ar fi introdus ilegal în ţară, conform Agerpres.

Potrivit buletinului de presă transmis joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, bărbatul ar mai fi adus din străinătate cartuşe de calibrul 9 milimetri şi articole pirotehnice din categoria 2.

"La data de 27 aprilie a.c., poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa au depistat în flagrant delict un bărbat de 72 de ani, din Bistriţa, în timp ce deţinea în autoturism un pistol neletal supus autorizării. În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, s-a constatat faptul că, la data de 25 aprilie a.c., bărbatul ar fi introdus fără drept pe teritoriul României un pistol neletal supus autorizării, confecţionat industrial, special construit pentru a produce zgomot, şi 73 de cartuşe de 9 mm cu efect sonor, cât şi 2 articole pirotehnice din categoria 2", se arată în comunicatul IPJ Bistriţa Năsăud.

Arma neletală, muniţia şi articolele pirotehnice au fost ridicate, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi desfăşurarea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au dispus măsura reţinerii bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore. El a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ şi urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, în vederea luării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.