Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Călăraşi a fost arestat pentru trafic de persoane prin metoda lover boy

houstonchronicle.com
extradare catuse

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism - Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului Dumitru Vasile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de DIICOT. "În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2016, inculpatul a recrutat prin metoda "lover boy" două tinere pe care ulterior, prin induceri în eroare, dar şi prin exercitarea de violenţe fizice, le-a determinat să se prostitueze în folosul său, exploatându-le astfel sexual. Tinerele întreţineau relaţii sexuale contra cost zilnic, cu diverşi clienţi, conducători auto aflaţi în tranzit şi pe care îi acostau pe Autostrada A2 sau pe şoseaua de centură a municipiului Bucureşti, sumele de bani încasate fiind însuşite integral de către inculpate", se arată în comunicatul DIICOT, conform Agerpres.

La sfârşitul lunii ianuarie 2018, una dintre tinerele traficate a reuşit să sesizeze organele de poliţie, ocazie cu care a relatat faptul că a fost determinată prin agresiuni fizice să se prostitueze, inculpatul Dumitru Vasile exercitând repetat, asupra sa, acte de violenţă prin lovituri cu cabluri, furtunuri şi bâte, aspect confirmat de expertiza medico-legală efectuată în cauză, care a concluzionat că victima prezintă multiple leziuni traumatice pe toate zonele corpului.

La data de 16 februarie Tribunalul Călăraşi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Dumitru Vasile pe o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate-Călăraşi şi a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Călăraşi.

DIICOT face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.