Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Germania este judecat pentru presupusă crimă în urma unui incident legat de purtarea măştii anti-Covid

digi24.ro
masca de protectie

Un proces în cazul unei crime a început luni în vestul Germaniei după împuşcarea mortală a unui angajat al unei benzinării într-o presupusă dispută privind purtarea măştii anti-Covid, relatează dpa.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul în vârstă de 50 de ani a împuşcat un angajat în vârstă de 20 de ani cu un revolver la staţia din oraşul Idar-Oberstein, în septembrie.

Tânărul i-ar fi cerut în repetate rânduri clientului să poarte mască - aşa cum prevăd regulile pentru combaterea transmiterii coronavirusului - înainte de a fi ucis de acesta, o crimă care a şocat ţara.

Prima zi a procesului a fost întreruptă când apărarea a indicat că au fost aduse noi probe de care nu avea cunoştinţă. Procesul urmează să continue cel mai devreme vineri, potrivit Agerpres.ro.

Noile dosare, care conţin în jur de 1.300 de pagini, indică posibile legături între acuzat şi mişcarea de protest Querdenken din Germania, care a organizat în mod repetat demonstraţii împotriva restricţiilor Covid, dintre care unele au devenit violente.

Procurorul public Nicole Frohn a susţinut că această informaţie, pe baza cercetărilor efectuate de anchetatorii penali, a fost condusă împotriva unor terţi şi nu a inculpatului în vârstă de 50 de ani.

Bărbatul, aflat în prezent în arest, este acuzat că ar avea legătură cu teoriile conspiraţiei negând existenţa pandemiei, dar nu a fost activ în niciun grup sau organizare de acest tip.

Avocatul inculpatului a afirmat înainte de proces că clientul său intenţiona să mărturisească şi să-şi exprime remuşcarea pentru crimă. Procesul urmează să aibă loc pe parcursul a 13 audieri, programate până la mijlocul lunii mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.