Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Gorj care a înșelat mai multe persoane în vârstă, prin metoda 'împrietenirea', a fost reținut de două ori în două zile

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Un barbat din județul Olt, care se împrietenea cu persoane în vârstă și le convingea să-i dea diferite sume de bani, a fost reținut în județul Gorj, de două ori în două zile, transmite MEDIAFAX.

Bărbatul de 63 de ani, din Slatina, județul Olt, a fost reținut, sâmbătă, de polițiștii din orașul Târgu-Cărbunești, județul Gorj, după ce ar fi înșelat mai mulți bătrâni prin metoda „împrietenirea".

Acesta este acuzat de înșelăciune, după ce ar fi reușit să păcălească mai mulți gorjeni să-i dea bani spunându-le că le lasă ca garanție o mașină.

Potrivit IPJ Gorj, bărbatul a mai fost reținut pentru 24 de ore și vineri, în localitatea Turceni, pentru același gen de înșelăciune.

„Un bărbat de 63 de ani a fost reținut, sâmbătă, pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Aceasta, prin metoda <împrietenirii cu victima>, i-ar fi cerut unui bărbat de 72 de ani, din comuna Dănciulești, suma de 500 de lei, asigurându-l că se întoarce în cinci minute și îl duce la domiciliu cu mașina personală. Bărbatul a mai fost reținut 24 de ore și vineri după amiază, de către polițiști din Turceni, pentru aceleași genuri de fapte comise pe raza localității", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Citește și: SONDAJ CURS - Klaus Iohannis defilează, Dăncilă se menține. Dan Barna gâfâie după ancheta Rise Project

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că suspectul ar fi ales adesea oameni în vârstă, cărora le câștiga încrederea, iar după ce obținea sume cuprinse între 400 și 600 de lei, unora le oferea mai multe chei și îi ruga să îl aștepte lângă o mașină care, de fapt, nu era a lui, sub pretextul că le lasă autoturismul ca garanție că se va întoarce.

Unui alt bătrân i-ar fi spus, în ziua reținerii, că îl așteaptă soția într-un magazin din Târgu-Cărbunești și are nevoie de 500 de lei pentru a achita cumpărăturile, rugându-l să rămână lângă mașină, cu promisiunea că îl va duce acasă.

În realitate, autoturismul nu era al lui.

Acesta ar mai fi înșelat oameni din localitățile Turceni, Rovinari și Târgu-Jiu.

Prejudiciul nu a fost încă stabilit.

Bărbatul a declarat, după audieri, corespondentului MEDIAFAX, că regretă faptele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.