Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Japonia a fost amendat cu 10.000 de euro pentru o insultă la adresa unei celebrităţi care s-a sinucis recent

monitoruldeneamt.ro
Japonia steag

Un tribunal din Tokyo a amendat miercuri cu echivalentul a aproape 10.000 de euro un bărbat care a insultat-o pe Twitter pe vedeta de televiziune japoneză Hana Kimura după sinuciderea acesteia, în mai 2020, informează AFP.

"Instanţa l-a condamnat pe bărbat la plata unei despăgubiri în valoare de 1,29 milioane de yeni", a declarat pentru AFP avocatul mamei tinerei, cea care a înaintat plângerea, potrivit agerpres.ro.

Hana Kimura, o luptătoare profesionistă, care la acea vreme avea 22 de ani, a fost una dintre participantele la reality-show-ul "Terrace House", difuzat în Japonia de Fuji TV şi la nivel mondial de Netflix, în care şase tineri aflaţi în căutarea dragostei locuiesc în aceeaşi casă.

Deşi populară în rândul unei mari părţi a publicului, Hana Kimura a primit şi numeroase jigniri pe reţelele de socializare, cum ar fi: "Toată lumea va fi fericită când nu vei mai fi aici", a relatat presa japoneză.

Potrivit presei locale, bărbatul condamnat miercuri a postat online după moartea Hanei Kimura mesajul "Toată lumea este fericită că ai murit. Mulţumesc".

"Emisiunea a fost anulată din cauza sinuciderii tale, cine te crezi ca să deranjezi oamenii tot timpul? Du-te dracului!", a scris bărbatul pe Twitter, potrivit aceloraşi surse.

Moartea tinerei a avut un ecou internaţional, atrăgând încă o dată atenţia asupra problemei hărţuirii online în Japonia şi în alte părţi ale lumii.

La sfârşitul lunii martie, un alt bărbat a fost acuzat de adresarea de injurii publice după ce a postat mesaje insultătoare pe reţelele de socializare care o vizau Hana Kimura, înainte de moartea acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.