Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Malaysia a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru insulte aduse Islamului

www.sidro.com
steag Malaezia

Un bărbat din Malaysia a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar alţi trei au fost inculpaţi pentru insulte aduse Islamului şi profetului Mahomed pe reţelele sociale, a anunţat, sâmbătă, poliţia locală, informează Reuters preluată de news.ro.

Sursa citată scrie că este vorba despre cea mai aspră pedeapsă dictată pentru o astfel de faptă în această ţară majoritar musulmană, unde tensiunile de natură religioasă şi rasială au crescut în ultimele luni.

Inspectorul general de poliţie Mohamad Fuzi Harun a precizat, într-o declaraţie de presă, că persoana condamnată a pledat vinovat pentru 10 capete de acuzare de abuz pe reţelele sociale.

Fiecare infracţiune se pedepseşte, potrivit legii din Malaysia, cu un an de închisoare sau amendă de până la 50.000 ringgit (12.228 de dolari) sau amândouă.

Sentinţa a fost pusă în aplicare imediat, a precizat Mohamad Fuzi.

Potrivit Reuters, un alt utilizator a pledat vinovat, iar o audiere a acestuia a fost programată pentru ziua de luni. Alţi doi au pledat nevinovat şi au fost reţinuţi, fără posibilitatea de a ieşi pe cauţiune.

“Poliţia sfătuieşte publicul să nu comită abuzuri pe reţelele de socializare prin încărcarea sau distribuirea de mesaje care pot provoca tensiuni de natură religioasă sau rasială în diferitele comunităţi din această ţară”, a mai spus inspectorul de poliţie Mohamad Fuzi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.