Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Mureș a fost reținut pentru confecționarea de muniție artizanală pentru braconaj

Inquam Photos/ Octav Ganea
munitie jandarmi

Un bărbat de 64 de ani din Târgu Mureş a fost reţinut de poliţişti, fiind bănuit că a deţinut şi confecţionat muniţie artizanală, pe care ar fi utilizat-o şi la comiterea unor infracţiuni de braconaj cinegetic.

"La data de 31 august a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş, au efectuat 3 percheziţii, în localităţile Târgu Mureş şi Sânpaul. Percheziţiile au fost efectuate la locuinţele unui bărbat de 64 de ani din Târgu Mureş, bănuit că ar fi deţinut şi confecţionat, fără drept, muniţie artizanală, pe care ar fi utilizat-o şi la comiterea unor infracţiuni de braconaj cinegetic. În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării mai multe cartuşe calibru 5,6 mm şi proiectile pentru muniţie calibru 5,6 mm din categoria celor interzise la deţinere şi utilizare persoanelor care au calitatea de vânători, precum şi proiectile, pulbere, capse, tuburi, dispozitive şi mecanisme ce pot fi utilizate în vederea confecţionării artizanale de muniţie pentru arme letale", a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

Citește și: DEMISIA care a aruncat în aer ALDE: grupul din Senat se desființează dacă mai pleacă un membru ales pe listele partidului

Potrivit IPJ Mureş, în timpul percheziţiilor au fost ridicate pentru a fi confiscate şi două arme letale deţinute legal, calibrul 12 mm şi 5,6 mm, precum şi muniţia aferentă, în vederea administrării întregului material probatoriu în cauză.

"În urma administrării probatoriului, în data de 31 august a.c. faţă de persoana în cauză poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore. În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, precum şi braconaj, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului competent", a mai precizat IPJ Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.