Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Singapore va fi executat pentru trafic de 1,5 kilograme de marijuana

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Autorităţile din Singapore au anunţat familia unui deţinut acuzat de trafic de 1,5 kilograme de marijuana că execuţia acestuia va avea loc miercuri, la mai puţin de o lună după ce un alt bărbat a fost spânzurat pentru că a încercat să introducă ilegal 1 kilogram de canabis, transmite EFE.

Rudele bărbatului, un singaporez în vârstă de 37 de ani de etnie malaeziană, au primit notificarea conform protocolului obişnuit în aceste cazuri, miercurea trecută, cu o săptămână înainte de data de 17 mai, când va avea loc spânzurarea, metoda folosită de Singapore, denunţă ONG-ul Transformative Justice Collective (TJC).

Kirsten Han, purtătoarea de cuvânt a acestui ONG local, care cere abolirea pedepsei cu moartea, a declarat marţi pentru EFE că nu există informaţii noi din partea autorităţilor, după ce s-a solicitat în instanţă redeschiderea cazului, susţinând că testele ADN şi amprentele îl leagă pe acuzat de o cantitate de droguri ascunse de mai puţin de 1,5 kilograme, potrivit Agerpres.

Singapore are una dintre cele mai draconice legi antidrog din lume. Aceasta prevede pedeapsa capitală pentru un trafic de minimum 500 de grame de marijuana.

Anunţul execuţiei singaporezului, a cărui identitate familia preferă să nu o dezvăluie, vine la doar trei săptămâni după ce oraşul-stat a efectuat prima execuţie din acest an, cea a lui Tangaraju Suppiah, un singaporez de origine tamilă, care a fost spânzurat pe 26 aprilie.

Execuţia sa a fost descrisă ca fiind "şocantă" de către organizaţiile pentru drepturile omului, iar ONU a cerut Singapore să o oprească din cauza îndoielilor legate de un proces echitabil, deoarece avocaţii şi rudele bărbatului au susţinut că acesta nu a atins sau văzut niciodată drogurile pentru care era acuzat că plănuia contrabanda.

După o pauză de doi ani în ceea ce priveşte execuţiile din cauza pandemiei de COVID 19, Singapore a bătut recorduri anul trecut, spânzurând 11 deţinuţi în câteva luni, inclusiv un traficant de heroină cu dizabilităţi intelectuale a cărui sentinţă a atras, de asemenea, critici din partea comunităţii internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.