Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din SUA diagnosticat cu coronavirus fără să fi călătorit într-o zonă de focar

Digi24
coronavirus

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a raportat un prim caz de coronavirus la o persoană care nu are niciun istoric de călătorii internaționale sau contact știut cu o persoană infectată, anunță Huffington Post. Virusul s-ar putea răspândi mai rapid pe teritoriul SUA.

Citește și: S-a găsit un tratament pentru coronavirus și este deja produs: experții medicali confirmă faptul că dă rezultate

CDC a precizat, miercuri, că o persoană din nordul Californiei a avut rezultatul pozitiv la coronavirus, însă oficialii nu sunt siguri cum a contractat virusul. Astfel de infecții sunt cunoscute ca fiind „cu răspândire în rândul comunității”, ceea ce în termeni medicali înseamnă că oamenii se pot infecta fără a știi cum sau de unde au luat un virus.

„La acest moment expunerea pacientului este necunoscută”, a precizat CDC, într-un comunicat de presă miercuri.

„Este posibil ca acesta să fie un caz de răspândire al COVID-19, care s-ar întâmpla pentru prima oară în Statele Unite. Totuși, este posibil și ca pacientul să fi fost expus la o persoană care era infectată, reîntoarsă dintr-o călătorie”, a adăugat sursa citată.

Reprezentanții guvernatorului Californiei Gavin Newsom au spus că persoana este tratată în Sacramento County.

Numărul cazurilor de coronavirus în SUA a ajuns la 60, inclusiv 45 de americani repatriați din China și de pe vasul de croazieră Diamond Princess din Japonia. La nivel global sunt peste 81.000 de cazuri în 38 de țări și aproape 3.000 de oameni au murit.

Cifrele au venit după ce președintele SUA Donald Trump a avut o conferință de presă despre noul coronavirus, numit COVID19, în care a spus că riscul pentru americani este „redus”. Afirmația a fost făcută chiar dacă oficialii CDC au spus, cu o zi înainte, că e doar o chestiune de timp până virusul începe să se răspândească domestic.

„În cele din urmă, ne așteptăm să fie o răspândire la nivelul țării. Nu e o chestiune privind dacă se va întâmpla, mai degrabă de când se va întâmpla și și câți oameni vor fi infectați”, a declarat, marți, doctorul Nancy Messonier, director al Centrul Național de Imunizare și Bolii Respiratorii al CDC.

Președintele SUA Donald Trump a anunțat că vicepreședintele Mike Pence a fost desemnat responsabil pe modul în care Statele Unite va colabora cu autoritățile medicale în eforturile de contracarare a răspândirii noului coronavirus COVID-19.

Oficiali din sănătate au spus că este posibil să trecea cel puțin un an până când va apărea un vaccin.

„Evoluțiile din săptămânile și lunile următoare sunt neclare. Ne așteptăm la mai multe cazuri, iar aceasta e o perioadă bună să ne pregătim”, a spus, miercuri, doctorul Anne Schuchat, directorul adjunct al CDC.

San Francisco a declarat stare de urgenţă locală pe fondul răspândirii infecţiei de coronavirus în lume, deşi în SUA nu a fost depistat până acum niciun caz.

„Deși nu avem cazuri confirmate în San Francisco, evoluțiile globale sunt rapide și trebuie să fim pregătiți să luăm măsuri”, a precizat primarul din San Francisco London Breed, potrivit unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.