Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat puternic înarmat a fost arestat în apropierea Capitoliului

Un bărbat puternic înarmat a fost arestat vineri seara la Washington în timp ce încerca să treacă peste unul dintre numeroasele puncte de control de lângă Capitol Hill, unde Joe Biden va depune jurământul în câteva zile, informează AFP preluat de agerpres citând raport al poliţiei americane.

Vezi și: Autorităţile din Norvegia, în ALERTĂ: Vaccinul anti-COVID, considerat prea periculos pentru bătrâni, după 29 de decese suspecte

Wesley Allen Beeler, originar din Virginia, s-a prezentat la un punct de control aflat la mică distanţă de Capitoliu vineri seară.

Poliţia a găsit un pistol încărcat şi peste 500 de cartuşe în posesia individului. A fost arestat pe loc.

Ca reacţie la asaltul violent asupra Capitoliului de către susţinătorii lui Donald Trump pe 6 ianuarie, în Washingtonul au fost adoptate măsuri de protecţie excepţionale, capitala federală semănând acum cu o tabără baricadată cu bariere formate din blocuri de beton şi sârmă ghimpată.

Autorităţile se tem de izbucnirea unor noi violenţe în preajma ceremoniei de depunere a jurământului de către următorul preşedinte al SUA, Joe Biden, pe 20 ianuarie.

De obicei, ceremonia de învestitură reprezintă o ocazie pentru ca sute de mii de americani să se deplaseze în capitală la fiecare patru ani, să cumpere produse special create pentru această ocazie, care poartă efigia preşedintelui, şi să îl urmărească pe acesta de pe esplanada Capitoliului cum depune jurământul.

Anul acesta însă, National Mall, uriaşa esplanadă de la poalele Capitoliului, va fi închisă publicului. Doar persoanele acreditate în mod corespunzător vor putea intra în zona în care patrulează mii de militari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.