Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bolnav pe moarte de la ATI din București a salvat alte trei vieți: familia a decis să-i doneze organele

transplant operatie sanador

Agenția Națională de Transplant a anunțat că la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila" s-a realizat o nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o nouă şansă la viaţă unor semeni necunoscuţi. În acest fel trei oameni au o nouă șansă la viață, prin transplantul de ficat şi rinichi.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre intrarea României în lockdown după alegeri: 'Măsurile sunt destul de ferme' - VIDEO

„Şi azi alte vieţi care depind de un transplant de ficat sau rinichi au putut fi salvate datorită oamenilor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem, fără alt beneficiu în afară de gândul că undeva un om pe care nu îl cunoşti prinde puteri şi trăieşte!

Evoluţia nefavorabilă a pandemiei COVID-19 aduce mari dificultăţi întregului sistem sanitar la nivel mondial, ne afectează pe toţi fizic şi emoţional şi ne forţează să ne depăşim limitele, să găsim resursele pentru a merge mai departe. Fiecare viaţă salvată reprezintă o victorie care ne ajută să nu ne lăsăm copleşiţi. Gesturile de omenie, responsabilitatea, echilibrul şi profesionalismul ne mobilizează să continuăm lupta pentru viaţă, să fim încrezători în trimful vieţii.

Mulţumim din suflet familiei donatorului şi ne înclinăm cu profund respect şi recunoştinţă în faţa deciziei dificile pe care au avut puterea să o ia.

Efortul colectiv al echipei ATI a Spitalului Militar București, alături de coordonatorul de transplant Dr. Rosana Turcu, au făcut posibilă transformarea suferinţei în speranţă pentru alţi oameni. Prelevarea de organe din cursul zilei de ieri este cea de-a treia desfăşurată de la începutul anului la Spitalul Militar Bucureşti şi cea de-a 56-a la nivel naţional. Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele Spitalului Clinic Sf. Maria Bucureşti pentru ficat şi Institutului Clinic Fundeni pentru rinichi. Astfel, gestul de omenie al unei familii şi mobilizarea exemplară a profesioniştilor implicaţi în activitatea de transplant salvează 3 oameni prin transplant de ficat şi rinichi. Intervenţiile salavatoare de transplant s-au realizat cu succes în cele două centre de excelenţă bucureştene. O nouă misiune salvatoare de vieţi a fost posibilă datorită unor echipe medico-chirurgicale complexe care, în vremuri de pandemie, depun un efort deosebit pentru a resădi speranța acolo unde s-a instalat disperarea.

Mulțumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă, prinsă mereu între suferinţă şi speranţă.

Totodată, dorim să reamintim tuturor să respecte cu stricteţe măsurile de prevenţie comunicate oficial şi să ia în considerare doar informaţiile transmise din surse oficiale. Vă asigurăm că toate unităţile sanitare implicate în activitatea de transplant fac toate eforturile pentru defăşurarea în condiţii de maximă siguranţă a activităţii medicale, în binele pacienţilor”, au declarat reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Citeste si: Ce îl leagă pe Dan Barna de Elena Udrea, Dan Voiculescu, Victor Ponta, ba chiar de Adrian Năstase? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.