Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un braconier vinovat de uciderea a circa 70 de tigri bengalezi, arestat după aproape 20 de ani de căutări

tigru

Poliţia din Bangladesh a arestat un braconier căutat de aproape 20 de ani în sudul ţării unde ar fi ucis circa 70 de tigri bengalezi, specie pe cale de dispariţie, relatează AFP.

Habib Talukder, poreclit "Bagh Shikari" (vânător de tigri), figură legendară în sudul ţării, a fost arestat de poliţie la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a fost dat în urmărire timp de aproape 20 de ani, potrivit agerpres.ro.

Braconierul, în vârstă de 50 de ani, a fost "dificil" de capturat, întrucât locuia la marginea pădurii în care fugea de fiecare dată când poliţia organiza raiduri, a declarat luni şeful poliţiei locale, Saidur Rahman.

"Încercam de mult să-l încolţim. Un pont ne-a permis în cele din urmă să facem acest lucru şi să-l trimitem la închisoare", a spus ofiţerul de poliţie.

El a ales ca teren de vânătoare pădurile de mangrove Sunderban, din sudul ţării, care se întind pe o suprafaţă de 10.000 km din India până în Bangladesh, şi găzduiesc una dintre cele mai mari populaţii de tigri bengalezi din lume, pe cale de dispariţie.

Braconierul şi-a început activitatea strângând miere în pădure înainte de a vâna tigri a căror piele, oase şi chiar carne se vând la preţuri foarte mari pe piaţa neagră.

În pădurile din Bangladesh trăiau doar 106 tigri bengalezi în 2015, faţă de 440 de exemplare în 2004. Până în 2019, populaţia a crescut la 114 indivizi datorită unei puternice represiuni împotriva braconajului şi a tâlhăriei în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.