Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un brand local din Transilvania, pe podiumul unei competiții europene de branding

F. P.

Studioul Rubikom a câștigat medalia de argint la Gala Transform Awards Europe pentru conceperea identității vizuale a mărcii „Produs în Valea Nirajului”

Identitatea vizuală și strategia de brand a produselor locale din Valea Nirajului au fost premiate cu argint la una dintre cele mai prestigioase competiții de branding din Europa. La Gala Transform Awards Europe se recunoaște excelența în dezvoltarea branding-ului și rebranding-ului mărcilor, iar câștigătorii celei de-a 15-a ediții a competiției internaționale au fost anunțați la evenimentul desfășurat pe 17 aprilie la Londra.

Studioul de design Rubikom din Transilvania a fost printre câștigători, obținând medalia de argint pentru „Cea mai bună identitate vizuală în categoria fermelor și agriculturii”, pentru conceperea brandului „Produs în Valea Nirajului”, realizat la solicitarea Asociației Microregiunii.

Studioul Rubikom a concurat într-un domeniu foarte competitiv, obținând recunoaștere alături de giganți ai mărcilor precum Firstmilk, una dintre cele mai mari cooperative de produse lactate din Anglia, și a depășit rebrandingul echipamentelor agricole Mahindra, o marcă indiană cunoscută pe plan mondial, la categoria lor.

Scopul identității și strategiei de branding a mărcii ”Produs în Valea Nirajului” este să ofere producătorilor mici din regiune o identitate uniformă și distinctă, astfel încât produsele lor să poată fi mai bine cunoscute și identificate la nivel regional, contribuind, în acest mod, la stimularea vânzărilor.

content-image

La Gala Transform Awards au fost nominalizate agenții recunoscute, precum Landor sau Pentagram, dar și mărci cunoscute, cum ar fi TikTok, Vodafone, Renault, Nokia sau Danone.

Valea Nirajului, amplasată în județul Mureș, este o regiune rurală remarcabilă, unde comunitatea își găsește locul în mijlocul naturii și contribuie la formarea unei atmosfere pline de autenticitate și valori. Mai mult de jumătate dintre locuitorii din satele acestei regiuni sunt producători locali la a doua sau, chiar la a treia generație, fermieri și meșteșugari, ale căror produse aduc un plus de savoare și bogăție în Valea Nirajului. Simbolul principal al identității de brand este inspirat din cursul sinuos al râului Niraj, care leagă și dă viață acestei regiuni. Identitatea vizuală nu se rezumă doar la un logo, ci reprezintă un limbaj vizual unitar, având la bază mesajul de brand: munca cinstită și respectul față de natură.

Marca „Produs în Valea Nirajului” este un simbol al mândriei pentru producătorii, fermierii și meșteșugarii care contribuie la prosperitatea comunității. Acest brand a fost conceput de către Studioul de design Rubikom pentru a evidenția și promova comunitatea locală de producători, susținând, în același timp, afacerile mici din zonă.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.