Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un Brexit fără un acord cu UE ar avea un impact scăzut asupra pieței muncii din Germania

merkel brexit

Guvernul federal de la Berlin se aşteaptă ca impactul unei eventuale ieşirii a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord să fie 'relativ scăzut' pe piaţa muncii din Germania, scrie sâmbătă publicaţia germană Der Spiegel, preluată de Reuters.

În decembrie 2017, în Germania lucrau aproximativ 41.000 de britanici, o cifră nesemnificativă pentru ansamblul pieţei muncii, potrivit Der Spiegel, care citează răspunsul guvernului la o solicitare a partidului Die Linke (stânga radicală).

În trimestrul al doilea al anului, pe piaţa muncii din cea mai mare economie europeană erau angajate circa 44,8 milioane de persoane, conform Oficiului Federal de Statistică.

Der Spiegel citează, de asemenea, răspunsul guvernului adresat Verzilor prin care se reafirmă că Berlinul respinge propunerea prim-ministrului britanic de menţinere a liberei circulaţii a mărfurilor după Brexit, simultan cu renunţarea la libertatea de circulaţie a persoanelor.

Sâmbătă, ministrul adjunct de externe de la Berlin, Michael Roth, a afirmat că celelalte 27 state membre ale UE au întâlniri frecvente în care încearcă să găsească 'soluţii rezonabile', aşa cum au arătat toate negocierile.

'Jocul (făcut de Londra) de a învinovăţi UE este, de aceea, mai mult decât incorect. Nu putem rezolva problemele care apar pe insulă din cauza Brexit-ului', a scris el pe Twitter

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.