Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un britanic reţinut după ce a escaladat fără aprobare un zgârie-nori din Seul a fost pus sub acuzare

berliner-zeitung.de
turn Skyper, zgârie-nori

Procurorii l-au pus sub acuzare pe un alpinist britanic care a escaladat luna trecută, fără aprobare, până la etajul 72, cel mai înalt zgârie-nori din capitala Coreei de Sud, Seul, au declarat marţi surse judiciare, transmite agenţia Yonhap.

George King-Thompson, în vârstă de 24 de ani, a fost arestat la 12 iunie în timp ce escalada fără echipamente de siguranţă peretele exterior al turnului Lotte World Tower, din sudul Seulului, o clădire cu 123 de etaje, potrivit Agerpres.

Procuratura Districtului de Est din Seul l-a pus sub acuzare propunând amendarea acestuia cu 5 milioane de woni (3.864 de dolari americani) pentru obstrucţionarea afacerilor.

Poliţiştii l-au reţinut iniţial sub acuzaţia de încălcare a proprietăţii, însă au înaintat cazul procuraturii cu acuzaţia de obstrucţionare a afacerilor, deoarece din punct de vedere tehnic britanicul nu a pătruns în clădire.

King-Thompson a început ascensiunea turnului Lotte World Tower în jurul orei 5:00, înainte de a fi observat de un agent de securitate, în jurul orei 7:50. Acesta din urmă a sunat la poliţie şi a anunţat că un străin îmbrăcat doar în lenjerie de corp escalada peretele exterior al clădirii.

El a reuşit să urce până la etajul 72 al clădirii, cel de-al cincilea cel mai înalt turn din lume, când a fost reţinut de poliţiştii şi de salvatorii care l-au escortat în interiorul clădirii.

King-Thompson ar fi declarat poliţiei că a intrat în Coreea de Sud cu trei zile înainte de ascensiune cu scopul de a face Base Jumping - un sport extrem care implică sărituri de la punct fix de la mare înălţime cu o paraşută -, precizând că a început să planifice această tentativă în urmă cu şase luni.

Alpinistul francez Alain Robert, supranumit "Spider-Man francez", a fost arestat în 2018 pentru că a escaladat Lotte World Tower fără aprobare. El urcase până la etajul 75.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.