Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un candidat al Pro România la europarlamentare a vrut să vină cu o sumă mare de bani în România, dar nu a putut-o justifica, la vamă

Un candidat al Pro România la alegerile europarlamentare are probleme tot mai mari! După ce i s-a transmis că va avea dosar penal, fostul premier al Moldovei, Iurie Leancă a încercat să introducă în România o sumă mare da bani, dar nu a putu dovedi proveniența acestora, așa că a făcut cale întoarsă de la vamă.

„Ca ministru de Externe, ca cel care deține gradul de ambasador extraordinar și plenipotențiar, deci dețin pe viață, conform legii în vigoare și cutumelor internaționale și nu am auzit deocamdată pe cineva să modifice această lege.

Citește și: Atenție! Vecinul lui Gheorghe Dincă oferă noi detalii

Am fost la bancă, mi-am scos din contul meu bani, am anunțat banca, că urmează acești bani să-i scot în România, fiindcă am nevoie de acești bani în România, bani de altfel declarați în toate declarațiile pe venit, de când sunt funcționar public. Banca mi-a zis că, tot ce mi-au dat ei, extras de cont și așa mai departe, e suficient pentru a scoate banii din Republica Moldova. Știind că suma va fi mai mare de zece mii, am solicitat responsabilului vamal să îmi prezinte declarația pe care să o completez. Responsabilul vamal a zis că mai e nevoie de autorizare”, a declarat Iurie Leancă pentru PRO TV.

Conform surselor Cotidianul.md, la 1 august, în jurul orei 1:10 minute, Leancă a încercat să treacă frontiera de stat prin punctul vamal Sculeni, pe pista diplomatică, cu un automobil la volanul căruia se afla chiar el. Leancă a declarat că deține 50.000 de euro pe care vrea să îi scoată din țară și a prezentat ordinul de eliberare a numerarului pe numele său, din 31 iulie curent.

Citește și: EXCLUSIV 40 de martori degeaba! O rețea de proxeneți, lăsată liberă în Caracal! Cutremur în sistem

Întrucât legislația în vigoare stipulează că persoanele fizice au dreptul să scoată din Republica Moldova sume bănești în numerar valoarea cărora nu depășește 10.000 de euro, ex-premierului i s-a solicitat să prezinte acte suplimentare care i-ar permite să scoată acești bani din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.