Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un candidat pentru Adunarea Constituantă din Venezuela a fost asasinat

reutersmedia.net
curtea suprema venezuela

Un candidat pentru Adunarea Constituantă venezueleană contestată, pe care alegătorii trebuie s-o desemneze duminică, a fost asasinat în locuinţa sa în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a anunţat parchetul, citat de AFP.

''Un grup de indivizi au pătruns'' în locuinţa lui Jose Pelix Pineda, un avocat în vârstă de 39 de ani, din Ciudad Bolivar (sud-est), şi au tras focuri de armă asupra lui de mai multe ori'', a indicat Ministerul Public din Venezuela pe Twitter, fără să indice eventuale motive, scrie agerpres.ro.

Este vorba de cel de-al doilea candidat asasinat. Pe 10 iulie, Jose Luis Rivas a fost împuşcat în plină campanie electorală în oraşul Maracay (centru-nord).

Scrutinul pentru desemnarea celor 545 de membri ai Adunării Constituante, în favoarea căreia s-a pronunţat preşedintele socialist Nicolas Maduro, a debutat duminică, într-un climat tensionat. Maduro a fost primul care a votat la o secţie din vestul Caracasului, însoţit de soţia sa, Cilia Flores, şi de mai mulţi responsabili.

Opoziţia, care boicotează aceste alegeri, a făcut apel la o mare adunare duminică în capitală, precum şi la ridicarea de baricade în toată ţara, cu toate că guvernul a ameninţat cu pedepse de până la zece ani de închisoare pentru cei care vor obstrucţiona scrutinul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.