Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un celebru avocat face lumină: În cazul REȚINERII Elenei Udrea există doar TREI soluții legale

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Elena Udrea la DNA

Doar trei soluții sunt posibile, din punct de vedere legal, după arestarea Elenei Udrea și a Alinei Bica în Costa Rica, susține avocatul Cristian Ene.

Avocatul Cristian Ene a declarat, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că în acest moment se va analiza dacă în următoarea perioadă, pentru un termen nelimitat, se va lua una din cele 3 măsuri: arest la domiciliu sau control judiciar cu limită teritorială, ori se va respinge solicitarea de măsură preventivă.

”La acest moment se analizează doar luarea unei măsuri preventive pe perioada judecării fondului cererii de extrădare. Dacă judecătorii vor considera necesar ca pe întreaga durată a desfășurării solicitării statului român de extrădare a celor două persoane de pe teritoriul statului Costa Rica, se impune o măsură preventivă. Judecătorul poate, periodic, încuviința păstrarea unei măsuri preventive sau o poate respinge. La acest moment se va analiza dacă în următoarea perioadă, pentru un termen nelimitat, se va lua una din cele 3 măsuri: arest la domiciliu sau control judiciar cu limită teritorială, ori se va respinge solicitarea de măsură preventivă”, a declarat avocatul.

Confruntat cu situația în care se află Elena Udrea, și anume că este mama unui copil de câteva săptămâni care are cetățenie a statului Costa Rica, avocatul a susținut că în acest caz judecătorul va ține cont, în raport cu interesele judiciare solicitate în sensul luării unor măsuri preventive, și de interesele parentale și obligațiile parentale ale fostului ministru al Turismului.

”Acest aspect va ajuta în analiza temeiniciei cererii de luare a unei măsuri preventive și va cântări foarte mult datorită vârstei fragede a minorei, de doar câteva săptămâni. De asemenea, judecătorul va ține cont, în raport cu interesele judiciare solicitate în sensul luării unor măsuri preventive, și de interesele parentale și obligațiile parentale ale doamnei Udrea”.

Citește și: Ședință de ULTIMĂ ORĂ în PSD: Liviu Dragnea a chemat deputații la discuții UPDATE Decizia CHEIE luată .

Nu în ultimul rând, chestionat care sunt șansele ca Alina Bica și Elena Udrea să fie extrădate, avocatul a replicat:

”Pe fond, cererea de extrădare va fi analizată de judecători în momentul în care vor fi depuse toate documentele aferente și de asemenea după administrarea probelor ce vor fi solicitate de doamna Udrea. Totodată, se va lua în calcul și se va analiza și incidența efectelor statutului de azilant, de asemenea, situația faptică cu referire la minor, care are cetățenia statului Costa Rica și în funcție de toate acest dovezi, judecătorul poate aprecia dacă se va impune admiterea cererii de extrădare sau dacă va da prevalență dovezilor ce vor fi folosite de doamna Udrea în sensul respingerii cererii de extrădare.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.