Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un celebru dirijor austriac a murit în timpul unui concert la München: s-a prăbușit pe scenă; cauza morții rămâne un mister

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Dirijorul austriac Stefan Soltesz a murit după ce s-a prăbuşit în timpul concertului de la München, a anunţat sâmbătă opera din oraşul german, scrie AFP, conform news.ro.

„Cu consternare şi profundă tristeţe Opera Bavareză trebuie să anunţe decesul lui Stefan Soltesz", se arată într-un comunicat.

Soltesz a murit vineri seara „după ce s-a prăbuşit în timp ce dirija „The Silent Woman” de Richard Strauss la Teatrul Naţional” din München, a adăugat Opera Bavareză. Nu se cunosc detalii despre cauza morţii sale.

Directorul general al Operei Bavareze, Serge Dorny, s-a declarat, într-un mesaj pe Twitter, „profund întristat” de moartea dirijorului care avea 73 de ani. „Pierdem un dirijor talentat”, a spus el. „Îmi pierd un prieten bun. Gândurile mele sunt către  soţia lui Michaela”.

Maestrul austriac de origine maghiară a dirijat la teatrele de operă din Viena, Graz, Hamburg şi Berlin pe parcursul lungii sale cariere. A fost director muzical al Teatrului Brunswick din centrul Germaniei din 1988 până în 1993 şi dirijor al Operei Flamande din Anvers şi Gent din 1992 până în 1997. A debutat pe scena Operei Bavareze în 1995.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.