Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un celebru hotel din Odesa, preferat de elita rusă, distrus de rachetele rusești/ FOTO

Un celebru hotel din Odesa, preferat de elita rusă, a fost distrus în atacurile cu rachete ale forțelor ruse împotriva orașului port de la Marea Neagră.

Există un hotel în orașul Odesa, din sudul Ucrainei, care a devenit cunoscut pe plan local drept "fortăreața lumii rusești", notează CNN. Ansamblul de lux numit "Grande Pettine" este situat pe o plajă de la Marea Neagră. Atunci când mișcarea pro-rusă din Odesa era la apogeu - în urmă cu aproximativ 10 ani - complexul a organizat conferințe dedicate înfrățirii dintre Ucraina și Rusia. Una dintre ele s-a numit: "Provocările crizei globale: unitatea Ucrainei și a Rusiei".

Locul atrăgea personalități rusești de talk-show și unii dintre cei mai aprigi politicieni ruși. Acesta este încă deținut de un om de afaceri care a fost proeminent în Partidul Regiunilor pro-rus.

În weekend, "Grand Pettine" a fost lovit de cel puțin o rachetă de croazieră rusă, suferind daune grave.

Având în vedere amintirile plăcute ale rușilor influenți pentru căldura și luxul oferite de stațiunea de la Marea Neagră, pare puțin probabil ca aceasta să fi fost vizată în mod deliberat.

"Clădirile complexului de hoteluri și restaurante, precum și infrastructura de utilități au fost distruse și avariate. Nu există victime sau răniți", a declarat luni procuratura din Odesa.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.