Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un celebru miliardar rus îi dă o veste bună lui Vladimir Putin

putin

Miliardarul rus Mihail Hodorkovski, care s-a pronunţat deschis împotriva preşedintelui Vladimir Putin după ce a stat zece ani în închisoare în timpul mandatului acestuia, a anunţat luni că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2018 din Rusia, dar a precizat că va organiza un concurs pentru desemnarea unui candidat puternic din partea opoziţiei, relatează Bloomberg.

''Nu intenţionez să-mi anunţ propria candidatură'', le-a spus Hodorkovski (53 de ani) jurnaliştilor de la Moscova prin intermediul unei videoconferinţe, el trăind în exil la Londra după ce Vladimir Putin l-a graţiat în anul 2013.

Citește și: Laburistul Corbyn nu este popular printre britanici

Fostul şef al concernului rus Yukos, care susţine 18 candidaţi ai opoziţiei la alegerile parlamentare de duminică din Rusia, a afirmat că noul său proiect încearcă să răspundă întrebării dacă 'cine vine în locul lui Putin' poate fi un preşedinte credibil.

Organizaţia pe care o conduce Hodorkovski, numită 'Open Elections' (Alegeri deschise), prezintă pe site-ul său 13 posibili candidaţi, printre care liderul Iabloko, Grigori Iavlinski, fostul ministru al finanţelor Aleksei Kudrin, activistul anticorupţie Aleksei Navalnâi şi Tatiana Iumaşeva, fiica fostului preşedinte Boris Elţân.

În momentul încarcerării sale, în 2003, Mihail Hodorkovski era cel mai bogat om din Rusia. El a susţinut constant reprezentanţi ai opoziţiei ruse în încercarea de înlăturare de la putere a lui Vladimir Putin. În septembrie 2014, miliardarul rus a anunţat că într-o situaţie de criză este pregătit să conducă Rusia, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.