Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un celebru tablou în ulei al pictorului David Hockney, evaluat la 80 de milioane de dolari, va fi scos la licitație

news.artnet.com
david hockney

Un celebru tablou în ulei al pictorului britanic David Hockney, "Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)", evaluat la 80 de milioane de dolari, va fi scos la licitație pe 15 noiembrie, la casa Christie's din New York, și ar putea stabili un nou record de preț pentru un artist în viață, scrie Mediafax.

În prezent, recordul pentru cea mai scumpă operă de artă vândută la licitație a unui artist în viață este deținut de sculptura americanului Jeff Koons "Balloon Dog (Orange)". Aceasta a fost vândută pentru 58,4 milioane de dolari în 2013, potrivit cnn.com.

Alex Rotter, copreședinte al departamentului de artă postbelică și contemporană al casei de licitații, a descris tabloul lui Hockney drept "una dintre capodoperele erei moderne".

Pictura include două dintre motivele cele mai folosite de artistul britanic, apa strălucitoare a unei piscine și portretul dublu, cu două persoane interacționând.

Citește și: Mare SĂRBĂTOARE CU ROȘU pentru ortodocși: Ce e INTERZIS să faci azi, de Înălțarea Sfintei Cruci

Unul dintre personaje este inspirat de Peter Schlesinger, fost iubit al lui Hockney. Tabloul a fost pictat în 1972, anul în care marea lor poveste de iubire s-a încheiat.

Una dintre cele mai apreciate opere de artă ale lui Hockney, tabloul a apărut în numeroase monografii despre artist și a făcut parte dintr-o retrospectivă internațională care i-a fost dedicată, cu ocazia celei de-a 80-a aniversări, în 2017.

Născut pe 9 iulie 1937, David Hockney, laureat al Ordinului de Merit în Marea Britanie și membru al Royal Academy, este pictor, scenograf și fotograf. Un important contributor la mișcarea pop din anii 1960, este considerat unul dintre cei mai influenți artiști britanici ai secolului al 20-lea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.