Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un centru de "darknet" instalat într-un fost buncăr a fost destructurat în Germania - Opt persoane au fost puse sub acuzare

hackermoon.com
hack software

Opt persoane au fost puse sub acuzare în Germania în urma destructurării anul trecut a unui centru de computere folosite pentru "darknet" instalat într-un fost buncăr al armatei, au anunţat marţi procurorii din Koblenz, citaţi de dpa, preluată de Agerpres.

Cei opt sunt acuzaţi că au găzduit pe serverele lor site-uri prin care infractori din întreaga lume au desfăşurat tranzacţii ilegale în valoare de milioane de euro.

Protagonistul în acest caz este considerat un cetăţean olandez în vârstă de 60 de ani, care a achiziţionat "buncărul informatic" din oraşul Traben-Trarbach (vest) la sfârşitul lui 2013 şi l-a pus la punct treptat.

Citește și: Avertismentul unui medic de la Matei Balș: 'Vârful pandemiei ar putea fi atins între Paște și 1 Mai, dar trei scenarii pot da toate calculele peste cap'

Sutele de mii de tranzacţii desfăşurate prin intermediul serverelor adăpostite de buncăr se referă la activităţi ilicite din cele mai diverse domenii, de la trafic de droguri, pornografie infantilă şi falsificare de bani până la furt de date, comandarea de crime şi atacuri informatice, au menţionat anchetatorii.

Cei opt - patru olandezi, trei germani şi un bulgar, cu vârste între 20 şi 60 de ani - sunt acuzaţi de facilitarea acestor infracţiuni prin punerea la dispoziţie a serverelor, precum şi de contribuţie la constituirea şi funcţionarea unei grupări infracţionale.

Buncărul de darknet a fost închis în septembrie 2019, într-o amplă operaţiune pentru care pregătirile au durat circa cinci ani.

Au fost confiscate peste 400 de servere, iar datele sunt încă analizate şi ar putea urma noi acuzaţii. Deocamdată anchetatorii nu au găsit "niciun site sau serviciu legal" operat de pe aceste servere, au menţionat procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.