Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un centru modern pentru diagnosticarea cancerului va fi amenajat la Spitalul Județean Galați

SANADOR
tomograf

Un centru modern pentru diagnosticarea cancerului va fi amenajat la Spitalul Județean din Galați. Autoritățile gălățene au încheiat procedurile privind achiziționarea unui echipament medical de ultimă generaţie care depistează tumorile.

Spitalul Județean din Galați a devenit recent centru regional pentru tratarea cancerului. Sute de pacienți din județele din sud-estul țării fac tratament în buncărul care adăpostește acceleratorul liniar de particule. De aceea, autoritățile au decis să extindă centrul și să facă investiții în echipamente de diagnosticare a bolii.

Deja au fost încheiate procedurile privind achiziționarea unui echipament medical de ultimă generaţie care depistează tumorile. Este un aparat de tipul PET CT, care se mai găsește în câteva spitale din țară. Echipamentul va fi livrat în curând și apoi va fi montat, calibrat și autorizat pentru funcționare. Valoarea totală a investiţiei este de 8.449.000 de lei, fondurile fiind asigurate de Consiliul Judeţean Galaţi.

„După ce am deschis la Galaţi un centru modern de tratare a cancerului cu ajutorul acceleratorului liniar de particule, amenajăm şi un centru performant pentru diagnosticarea acestei cumplite maladii. Centrul va fi dotat cu un echipament medical ultraperformant pentru depistarea în stadii timpurii a celulelor canceroase şi diagnosticarea precoce a recidivelor. De altfel, doar trei sau patru spitale din ţară au un asemenea dispozitiv medical. În acest moment, la Spitalul Judeţean Galaţi se construieşte un spaţiu nou pentru PET CT, urmând ca la finalizarea lucrărilor să fie adus şi aparatul medical pentru a fi montat şi calibrat”, a anunțat, pe Facebook, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Aparatul PET CT va fi livrat spitalului din Galați de reprezentanța din România a unei companii americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.