Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un chinez a băgat în carantină 5000 de oameni: a îndrăznit să încalce restricțiile împotriva Covid-19

Forbes.ro
covid-19 carantina izolare restrictii coronavirus

Un bărbat din Beijing trimite 5.000 de persoane în carantină după ce a încălcat restricțiile COVID. „Plimbările” bărbatului, care ulterior a fost testat pozitiv, vin în contextul în care capitala chineză și Shanghai încep să reducă restricțiile.

Un bărbat din Beijing face obiectul unei anchete penale după ce nu s-a supus izolării obligatorii la domiciliu, ceea ce a determinat autoritățile să trimită cei peste 5.000 de vecini ai săi în carantină, informează Mediafax.

Acțiunile bărbatului, care ulterior a fost testat pozitiv, vin în contextul în care capitala chineză și Shanghai încep să reducă restricțiile.

Luni, oficialii au declarat că bărbatului, în vârstă de 40 de ani, i s-a spus să se izoleze la domiciliu după ce a intrat într-o piață comercială considerată zonă de risc, pe 23 mai, potrivit The Guardian.

Aceștia au afirmat că, în timpul perioadei de izolare, bărbatul „a ieșit de multe ori în comunitate, riscând răspândirea epidemiei", înainte ca el și soția sa să fie testați pozitiv, cinci zile mai târziu.

Ca răspuns, autoritățile au ordonat celor 258 de persoane care locuiau în clădirea sa să meargă la centrul guvernamental de carantină, iar celor peste 5.000 de persoane care locuiau în comunitatea rezidențială să rămână acasă.

China a impus restricții dure încercând să elimine focarele Omicron. Politica „zero-Covid" a fost criticată aspru pentru impactul negativ semnificativ asupra economiei și populației, în special în Shanghai, dar liderul țării, Xi Jinping, nu a cedat în fața criticilor.

Restricțiile stricte au stârnit frustrare și epuizare pe scară largă în rândul locuitorilor, dar, având în vedere că numărul cazurilor raportate este în scădere și că restricțiile încep să se atenueze, oamenii de pe internet au reacționat furios la acțiunile bărbatului din Beijing.

Duminică, autoritățile au raportat 122 de noi cazuri comunitare în întreaga țară, în afara zonelor de carantină și incluzând 102 purtători asimptomatici. În Beijing, doar 12 cazuri transmise local au fost raportate duminică, iar bibliotecile, muzeele, teatrele și sălile de sport au fost autorizate să se redeschidă în zonele în care nu a existat niciun caz de cel puțin șapte zile.

Autoritățile de la Beijing au încercat să evite o închidere în masă, dar în schimb au impus restricții de călătorie, munca de acasă în unele districte, au închis locuri publice și unele zone individuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.