Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un chirurg acuză lipsa echipamentului complet de protecţie contra Covid-19: 'Sunt de gardă. Dacă trebuie să operăm vom fi contaminați'

cdnuploads.aa.com.tr
coronavirus

Un chirurg de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti acuză lipsa echipamentului complet de protecţie contra Covid-19. Dan Oprea reclamă şi lipsa protocoalelor pe care trebuie să le urmeze medicii care lucrează cu pacienţi infectaţi: „Dacă trebuie să operăm, vom fi contaminaţi”, spune chiru

Medicul Dan Oprea a postat duminică, pe Facebook, mesajul primit de la un prieten, în care acesta îi descrie cum la unitatea de primiri urgenţe a spitalului a fost adus un pacient din Germania, suspect de a fi fost infectat cu virusul SARS-Cov-2.

În plus, pacientul avea temperatură peste 38 de grade, a fost refuzat de alte spitale din judeţ, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti nu are aparat ca să-l testeze.

Traian Băsescu explică marele plan al Europei, în lupta cu noul coronavirus

„Eu sunt de gardă la Chirurgie-SJU Ploiești. Am întrebat la sală dacă avem echipament de protecție. Avem, dar incomplet, deci nesigur. Dacă trebuie să operăm vom fi contaminați. Nu s-a sinchisit nimeni, până astăzi (duminică – n.r.), să ne facă un instructaj, măcar elementar. Management de spital, managementul unor astfel de situații, ZERO!!! Avem poliție și armată pe străzi, să oblige oamenii să stea în casă și să încaseze amenzi. În spital nu este nimeni care este în stare să gestioneze această pandemie. Este stare de urgență, pentru cine????!!!”, scrie chirurgul.

Acesta spune că fiecare face ce vrea, iar șefii rezolvă problemele prin telefon.

„Fiecare face ce vrea mușchiul lui. Unde sunt epidemiologii, cei de la protecția muncii, managerii, (avem așa ceva???). În case ca șoarecii... rezolva problemele prin telefon. Au familii și au dreptul la sănătate!!??!!! DAR NOI??? Avem doar obligații??? Nu avem dreptul la protecție, la sănătate????? Se testează 10/000 de bucureșteni, pentru că așa vor unii profesioniști din sănătate, ministerul se delimitează de această acțiune... este anarhie, sau ce?? Mai există instituții ale statului valide și apte să acționeze??? Există o strategie, un plan de acțiune articulat și coerent???? Sau, Dumnezeu cu mila?? Dumnezeu dă, dar nu bagă în traistă??? Cum facem?? Știe cineva??”, a mai scris medicul oe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.