Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un colecționar brazilian a cumpărat desenul drapelului olimpic cu 185.000 de euro

jocuri olimpice

Desenul drapelului olimpic a fost realizat în 1913 de baronul Pierre de Coubertin, părintele Jocurilor Olimpice moderne, fiind vândut la o licitaţie la Cannes unui colecţionar brazilian, scrie Le Figaro, relatează News.ro.

Citește și: Este oficial - Qatarul şi-a anunţat intenţia de a organiza Jocurilor Olimpice din 2032

Un proiect de desen al drapelului olimpic semnat de Pierre de Coubertin a fost adjucat la 185.000 de euro la o licitaţie de la Cannes.

"Desenul a fost vândut unui colecţionar brazilian, un particular, la preţul de 185.000 de euro plus 27% taxe, adică 234.950 de euro", a precizat Alexandre Debussy, director asociat la Cannes Enchères.

Muzeul Naţional de Sport, instalat la Nisa, şi-a dorit lucrarea, dar suma pe care dorea să o plătească având drept de preemţiune în numele statului francez a fost mai mică decât preţul adjudecării, a explicat Debussy.

Desenat în 1913 de baronul Pierre de Coubertin, părintele Jocurilor Olimpice moderne, acest proiect a fost donat unuia dintre susţinătorii său din Laussane şi a rămas în aceeaşi familie până la achiziţia sa recentă de către un colecţionar care l-a pus în vânzare duminică.

Estimat între 80.000 şi 100.000 de euro, acest desen original în grafit şi guaşe pe hârtie, având dimensiunea de 21 x 27,5 centimetri, a fost scos la vânzare la preţul de 50.000 de euro.

În cadrul acestei sesiuni, Muzeul Naţional de Sport a cumpărat mănuşile campionului de Formuka 1 Ayrton Senna, oferite sportivului de preşedintele circuitului de la Estoril, în Portugalia, în 1990. Această pereche de mănuşi a fost achiziţionată de Muzeul din Nisa pentru aproape 12.000 de euro, cu taxe incluse.

În total, doar 4 loturi din 160 scoase la licitaţie nu şi-au găsit cumpărător, vânzarea totalizând 282.000 de euro, adică 360.000 de euro cu taxe incluse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.