Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un comandant român a înfruntat uraganul pentru a salva 4 marinari în Golful Mexic - US Navy abandonase operațiunea și consideră salvarea 'un lucru extraordinar'

cnn.com
uraganul sally

O navă la comanda căreia se află un comandant român a intervenit pentru a salva patru marinari aflați pe o ambarcațiune care lua apă. Incidentul a avut loc duminică în Golful Mexic, în timpul unei furtuni puternice. Misiunea s-a încheiat cu succes, notează Mediafax.

Nava „COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român, Bogdan Rusu, a salvat patru marinari aflați pe un velier în Golful Mexic. Incidentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11.00(local GMT), în timpul furtunii tropicale Sally.

Pedeapsă inedită - Țara în care cei prinși fără mască sunt puși să sape morminte pentru victimele pandemiei de COVID-19

Cei patru marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol deoarece nava lor lua apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter din cauza vremii nefavorabile.
Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, a înfruntat uraganul și i-a salvat pe cei patru marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.

US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că „salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.

Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, ar putea fi propus pentru premiul „Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale (IMO), pentru acte de bravură pe mare.

Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al IMO până în luna aprilie a anului următor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.